NULL

Lasbedrijf Verhoef verkort levertijden door zelf te snijden

Uit Metaalnieuws februari 2015

Lasbedrijf Verhoef in Andijk besteedde tot voor kort veel snijwerk uit. Maar dat hoeft niet meer. Want de eigenaren Steve en Roy Verhoef hebben geïnvesteerd in een MAXIEM waterstraalsnijmachine. Deze is geleverd door IWE watersnijtechniek.

Lasbedrijf Verhoef

telt tien medewerkers en staat onder leiding van de broers Steve en Roy. Zij hebben het bedrijf 4 jaar geleden overgenomen van hun vader en zijn sindsdien drukdoende om het uit te breiden. Verhoef beheerst diverse lastechnieken (onder andere mig/mag en tig) en metaalbewerkingen. De medewerkers lassen veel voor particulieren maar voeren ook grote projecten uit. Zo werd vorig jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbouwing van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Den Helder. Oktober en november zijn altijd drukke maanden. Want dan last Verhoef veel constructies voor kerstversieringen, onder meer voor vestigingen van de Bijenkorf in Nederland.

Lasbedrijf Verhoef

Steve en Roy Verhoef bij hun watersnijmachine “we draaien boven verwachting”

Snel handelen

In de werkplaats in Andijk heeft het lasbedrijf ook mogelijkheden voor zagen, slijpen, polijsten, kanten en assembleren. Snijwerk moest echter altijd uitbesteed worden. “Maar je moet tegenwoordig echt snel kunnen handelen”, zegt Steve Verhoef. “Want de klanten verwachten korte levertijden. Daarom wilden we zelf kunnen snijden.”
De broers hebben serieus gekeken naar een gebruikte lasersnijmachine, maar uiteindelijk gekozen voor een nieuwe waterstraalsnijmachine. “We hebben veel snijwerk van 10 mm en dikker RVS. Dan is waterstraalsnijden goedkoper dan laser. Ook doen we veel aluminium. Snijden met water geeft daarbij geen bramen en brengt ook geen spanning in het materiaal. Snijd je aluminium met een laser, dan krijg je een grove braam. Dat wil je niet, want dat betekent een extra bewerking.”

Goed gevoel bij IWE

Toen Steve en Roy Verhoef zich wat meer verdiepten in de waterjets, viel vooral de MAXIEM hen op. Dit is een machine van de Amerikaanse producent OMAX. De MAXIEM is de iets eenvoudige uitvoering van de OMAX watersnijmachines. De range bestaat uit watersnijmachines met een werkbereik van 762mm x 762mm tot 16.256 mm x 4.064 mm en een nauwkeurigheid: ± 0,05 mm. Begin november bezochten ze METAVAK Gorinchem om de MAXIEM machine op de stand van OMAX-importeur IWE watersnijtechniek uit Nieuwerkerk aan den IJssel te bekijken. “Daar hebben we de machine binnen een kwartier gekocht”, aldus Steve Verhoef. “Hij beviel ons en het gevoel bij de mensen van IWE watersnijtechniek was gelijk goed.”
De waterjet is vanaf de beurs in Gorinchem rechtstreeks naar de werkplaats in Andijk vervoerd. Daar is hij geïnstalleerd en na een halve dag uitleg kon er al worden gesneden. Steve Verhoef: “De software is zo eenvoudig dat zelfs mijn broer en ik er mee kunnen snijden.” Maar dat gebeurt niet. Twee medewerkers die superhandig zijn met computers hebben zich over de nieuwe aanwinst ontfermt. Ze hebben de machine al goed onder de knie. “En als er vragen zijn, kunnen ze IWE bellen. Dat werkt echt prima.”
De MAXIEM waterjet draait bij Lasbedrijf Verhoef al zo’n 6 uur per dag. “Dat is boven verwachting”, zegt Steve Verhoef. “We boren hiermee ook nieuwe markten aan. Zo hebben we al natuursteen, glas en kunststof gesneden. Zeker weten dat dit een hele goede investering is.”

Over dit bedrijf

Bedrijfsnaam: Lasbedrijf Verhoef B.V.

Plaats: ANDIJK

Website: www.lasbedrijf-verhoef.nl

Top