NULL

OMAX onderscheiden voor innovatie in microwatersnijden

OMAX heeft met de MicroMAX watersnijmachine de prestigieuze Tibbetts Award gewonnen. Dit werd bekend gemaakt tijdens een ceremonie in het Witte Huis in Washington.

Microwatersnijden

OMAX kreeg de prijs voor de technologische innovaties op het gebied van microwaterstraal technologie, die samenkomen in de MicroMAX. En omdat deze machine gebruik maakt van de bekende OMAX software is het voor iedereen mogelijk om eenvoudig producten te snijden met een tolerantie van ± 2,5 μm. Om dit mogelijk te maken zijn voor de MicroMAX vijf octrooien en twee patenten aangevraagd.

microwatersnijden

Vernieuwend onderzoek

De Tibbetts Award wordt toegekend door de Amerikaanse Small Business Administration (SBA) als erkenning voor vernieuwend onderzoek en ontwikkeling van overdraagbare technologieën. Dr. Peter Liu, onderzoeker bij OMAX en bedenker van de MicroMAX watersnijmachine, was in het Witte Huis om de award voor OMAX in ontvangst te nemen. Dat was op 10 januari, toen Barack Obama nog de bewoner van het Witte Huis was. Deze prijs is een bekroning van jaren van ontwikkeling. De MicroMAX behaalde in 2016 al een finaleplaats in de R&D 100 award, de Amerikaanse ‘Oscars’ voor technologische uitvindingen.

Hoge precisie en gladde afwerking

Met de MicroMAX watersnijmachine is mogelijk om een nauwkeurigheid van minder dan 5 micrometer te behalen, met behoud van alle voordelen van het abrasief waterstraalsnijden. Deze watersnijmachine snijdt alle materialen, zonder structuurverandering van het materiaal, er is dus geen secundaire verwerking vereist. Met het microwatersnijden kunnen materialen als roestvrij staal, titanium, koolstofvezel, PEEK, glas, nitinol, grafiet, koper, composieten en laminaten worden bewerkt. Dit met hoge precisie en gladde afwerking, voor zowel prototyping als productie.

microwatersnijden

Snijsnelheid

Testen hebben uitgewezen dat in 30 mm RVS de MicroMAX ongeveer 20 keer sneller snijd dan een reguliere draadvonk machine. Bij dunnere materialen loopt dit verschil nog veel verder op!

Meer info over de OMAX MicroMAX watersnijmachine vind u hier

Top