NULL

OMAX Corporation

OMAX is de toonaangevende leverancier van precisie, computer-gestuurde, multi-as (XYZ) abrasief waterstraalsnijmachines voor gebruik in een productie-omgeving.

Toen OMAX werd opgericht in 1993, was het hun doel om de modernste technologieën samen te voegen, om een betaalbare en eenvoudig te gebruiken abrasief waterstraalsnijmachine te ontwikkelen. Ze brachten een revolutie in de industrie door het creëren van de OMAX JetMachining Center, de eerste echt betaalbare systeem voor abrasief waterstraalsnijden dit samen met nauwkeurige resultaten.

De OMAX oprichters, Dr John Cheung en Dr John Olsen, ontwikkelde en combineerde de nieuwste motion control-technologien en software om een abrasief waterstraal te krijgen die aan de behoeften van fabrikanten van vandaag voldoet. In de loop der jaren heeft OMAX toonaangevende ontwikkelaars en deskundigen in abrasief waterstraal technologie samen gebracht. OMAX ontwikkelde een gepatenteerd eenvoudig te gebruiken “Compute First-Move Later” programmeer systeem die direct is ingebouwd in de besturing van hun waterstraalsnijmachine.

De mogelijkheden van hun machines evolueren voortdurend om naar de diverse en veranderende behoeften van fabrikanten te voldoen. OMAX gebruikers vinden constant nieuwe manieren om te werken met de OMAX machines. Dat geeft een extra motivatie aan de OMAX ingenieurs om meer te bereiken door middel van de abrasief waterstraal snijtechniek. Teams ontmoeten elkaar op een dagelijkse basis om aan de lopende technische projecten gericht op verdere product efficiëntie, betrouwbaarheid en eenvoud te werken. Bovendien wordt voor elke innovatie, een retrofit ontwikkeld zodat elke OMAX gebruiker hier van kan mee profiteren, ongeacht de leeftijd van de OMAX machine. Veel onderdelen van OMAX machines worden geproduceerd met de OMAX waterstraalsnijmachine, waardoor ze als fabrikant een nog beter inzicht in het gebruik van onze hun machines.

OMAX is is het enigste producent van watersnijmachines dat de hogedruk pomp, hogedruk leidingen, machine besturing, software en de snijtafel ontwikkeld & produceert. De OMAX JetMachining Centers worden verkocht via een gerenommeerd en groeiend netwerk van distributeurs. Elke distributeur moet een zeer goede klantenservice bieden voor, tijdens en na de verkoop.

Sinds 1999 zitten het kantoor, ontwikkeling, productie en service in 1 gebouw van meer dan 12.000 m2 in Kent (vlakbij Seattle) in de U.S.A.

In haar twintigjarige bestaan heeft OMAX wereldwijd meer dan 3500 watersnijmachines geleverd, welke vrijwel allemaal nog in bedrijf zijn.

Top