NULL

OMAX vernieuwt Maxiem waterstraal snijmachines

Uit Metaalnieuws maart 2014

OMAX Corporation, de Amerikaanse fabrikant van hoge precisie waterstraal snijmachines vernieuwd de MAXIEM productlijn.

Diamant geïntegreerde snijkop

waterstraal snijmachines

De nieuwe generatie MAXIEM waterstraal snijmachines

Zo zijn de waterstraal snijmachines voorzien van een vernieuwde programmeerbare Z-as met een bereik van 305 mm en een diamant geïntegreerde snijkop. De gepatenteerde Intelli-TRAX aandrijving heeft een uitlezing van 0,001 mm en een maximale snelheid van 12.700 mm/min. De controller is voorzien van een 23 inch scherm en werkt met de OMAX Intelli-MAX software. Het snijbed kan met 1465 kilo per vierkante meter worden belast. Ook is de machine voorzien van Intelli-VISOR machine monitoring, dat de gehele machine controleert en desgewenst een bericht verstuurt naar de operator en een compact abrasief voedingen systeem.

Hogedrukpomp

De vernieuwde Maxiem waterstraal snijmachines is optioneel te verkrijgen met een waterniveauregeling voor het onderwater snijden. De pompen zijn leverbaar in een 15kW, 22kW en een 30kW uitvoering. De Maxiem hogedrukpomp levert meer dan 83% van het elektrische vermogen aan vermogen aan de snijkop. Bij de intensifier pompen is dit slechts 60 tot 70 %. Dit resulteert in een lager energieverbruik en dus lagere kosten per gesneden product in vergelijking met andere hogedruk pompen.

3500 waterstraal snijmachines

IWE Watersnijtechniek is de officiële importeur van Omax en Maxiem waterstraal snijmachines voor België, Nederland, Luxemburg & Denemarken. Het bedrijf werkt al bijna twee decennia samen met OMAX en heeft inmiddels bijna honderd waterstraal snijmachines geplaatst. Volgens IWE wordt half mei de eerste vernieuwde Maxiem in de Benelux geïnstalleerd.

In haar twintigjarige bestaan heeft OMAX wereldwijd meer dan 3500 waterstraal snijmachines geleverd, welke vrijwel allemaal nog in bedrijf zijn. OMAX heeft een uitgebreide range van waterstraal snijmachines, met een werkbereik van 610 mm x 610 mm tot en met een werkbereik van 16 m x 4 m. De hoogste snijnauwkeurigheid is ± 2,5 µm  (0,0025 mm).

Top